Passend werk voor iedereen!


Maatschappelijk ondernemen doe je samen..

Ook u kunt een aandeel leveren!

Als ondernemer

Arbeidsparticipatie is een belangrijk streven van leerwerkbedrijf Locatie Ambachtse Bedrijven. Dit betekent dat deelnemers werkervaring kunnen opdoen binnen de eigen bedrijven, maar zeker ook daarbuiten in het reguliere bedrijfsleven.
Werkvisie De Hoop is daarom steeds op zoek naar bedrijven en organisaties die verantwoord willen ondernemen, en in dat kader

 1. een werkervaringsplek ter beschikking willen stellen. Voor zowel het bedrijf als de deelnemer is dit waardevol.
 2. een financiële bijdrage willen leveren. Voor Locatie Ambachtse Bedrijven een mogelijkheid om nog meer te professionaliseren.
 3. een samenwerking aan te gaan door mee te denken en/of orders te plaatsen. Voor het bedrijf  een kans om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen.

1a. Stage / Werkervaringsplaatsen
Regelmatig zijn we voor een aantal deelnemers op zoek naar stage/werkervaringsplaatsen buiten ons centrum. Dit om het leerelement nog meer te verhogen en de opstap naar de maatschappij tot een minimum te beperken. Staat uw hart en organisatie hiervoor open? Bent u in de gelegenheid om enige tijd te besteden aan een gemotiveerde deelnemer? Ervaar de voordelen, geef een deelnemer een aantal maanden voor een aantal uur in de week een kans en dien tegelijk een maatschappelijk belang!

1b. Vrijwilligersplaatsen
Heeft uw organisatie mogelijkheden voor een vrijwilliger? Voor deelnemers die willen re-integreren op de arbeidsmarkt, zijn wij op zoek naar een geschikte vrijwilligersplek. Onze deelnemers zijn gemotiveerde mensen die graag weer wat willen betekenen in de maatschappij. U toch ook?

1c. Betaalde arbeidsplaatsen
Heeft u een vacature voor een betaalde functie? Overweeg dan om onze zeer gemotiveerde mensen een kans te geven. Voor de werkgever zijn hier extra voordelen aan verbonden ten opzichte van een reguliere arbeidsplaats, afhankelijk van de situatie. Informeer daarom naar de voordelen voor uw bedrijf. Een aantal mogelijke voordelen zijn:

 • u onderneemt maatschappelijk verantwoord
 • u heeft een uiterst gemotiveerde werknemer
 • u heeft de mogelijkheid tot kosteloze proefplaatsing van maximaal twee maanden
 • u neemt eenvoudiger werk uit handen van eigen personeel
 • u betaalt via loondispensatie naar wat de medewerker aan arbeid levert
 • u ontvangt via de No-riskpolis geld wat u betaalt over eventuele ziektedagen terug
 • u kan recht hebben op een mobilieteitsbonus
 • u ontvangt afdrachtvermindering onderwijs als de medewerker tevens een opleiding volgt

2. Financiële steun
Voor ondernemers(verenigingen) of andere organisaties is het mogelijk om Locatie Ambachtse Bedrijven te steunen en zo een maatschappelijk doel te dienen. Financiële steun is noodzakelijk om binnen de Locatie een professioneel en arbeidsgerelateerd aanbod te kunnen bieden. Uw gift is daarom van harte welkom op rekening NL26 INGB 0006 4360 84 t.n.v. Werkvisie De Hoop Locatie Ambachtse Bedrijven H-I-Ambacht of informeer eerst naar iets specifieks wat nog bekostigd moet worden. Op dit moment zijn er acties om de nieuwe bakkerij te bekostigen of het plaatsen van een roldeur.

3. Samenwerking
Locatie Ambachtse Bedrijven heeft samenwerkingsrelaties met verschillende ondernemers, o.a. met Kobout BV, een firma in bevestigingsmaterialen met een maatschappelijk verantwoorde visie op ondernemen. Meeleven geeft voor beide partijen een meerwaarde en is van harte welkom! Heeft u bijvoorbeeld een briljant idee van aanvullende waarde? Of heeft u orders die u goed door onze mensen uit zou kunnen laten voeren? U kunt ook producten zoals bijvoorbeeld gebak en belegde broodjes (lunches) afnemen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en Onderneem ook Maatschappelijk Verantwoord, want ondernemen doen we samen!

De moeite waard
Locatie Ambachtse Bedrijven is de moeite waard! Kom gerust eens langs voor een bezichtiging, eventueel inclusief een lunch of koffiemoment voor groepen. Wij laten u graag de meerwaarde en het enthousiasme van onze ondernemingen zien! Maak vrijblijvend een afspraak om u te overtuigen van het algemeen belang van de leerwerkbedrijven!